Nebankovní půjčky se zástavou VA K NEMOVITOSTI OD NEOPRÁVNĚNÉHO.

Nebankovní půjčky se zástavou

Nebankovní půjčky se zástavou.

Nebankovní půjčky se zástavou jsou půjčky, které jsou většinou poskytovány bez nahlížení do registrů, dokládání účelu využití a taky bez nutnosti dokládat příjem. Rozhodující v tomto případě není ani tak samotný žadatel o půjčku, jako požadovaná výše půjčky a samotná hodnota nemovitosti (byt, dům, pozemek, komerční objekt), která jde prostřednictvím klasického zástavního práva jako zástava k nebankovní půjčce (obecně LTV, kdy 50 % z ceny nemovitosti bývá ve většině případů maximem).

Velice důležitý je fakt, že pokud máte možnost dát k nebankovní půjčce do zástavy nemovitost, bude Vám nabídnuta výrazně výhodnější úroková sazba (s námi od 9,9 % ročně), nižší přeplatek, delší doba splatnosti (s námi do 20 let), nižší měsíční splátka.

Při výběru nebankovní půjčky se zástavou doporučujeme prověřit si solidnost firmy, u které si o nebankovní půjčku žádáte:

  • kladná doporučení od známých, kteří si tady půjčku vzali
  • recenze na internetu
  • fyzické zázemí firmy, informace na webu

Dále doporučujeme, abyste se nevěnovali jen „akutním“ parametrům půjčky, jakou jsou úrok, doba splatnosti, měsíční splátka, celkový přeplatek. Samozřejmě je velice důležité, aby byly měsíční splátky tak vysoké, abyste byli schopni půjčku řádně splácet. Nicméně sledujte i další velice důležité věci, které mohou v celkovém pohledu půjčku velice prodražit. Sem řadíme důležité otázky tipu: „Co se stane, když se opozdím se splátkou?“ „Jaké zaplatím sankce?“ „Kdy a za jakých podmínek mně může být půjčka zesplatněna?“ „Kdy a za jakých podmínek můžu půjčku se zástavou jednorázově doplatit?“ „Mám nárok na výjimečné splátky? Za jakých podmínek mohu zaslat výjimečnou splátku?“ „Mám nárok na odklad splátek u své nebankovní půjčky se zástavou u Vás? Jak často, na jak dlouho a za jakých podmínek?“

Taky pozorně čtěte v úvěrových smlouvách k podpisu. Máte ze zákona možnost nechat si zaslat úvěrové smlouvy domů a 48 hodin máte na jejich prověření a případnou opravu – k tomu doporučujeme asistenci právníka, advokáta, který se na problematiku půjček specializuje. Nepodceňujte tento krok, protože všechno dobré i to špatné, co může být s půjčkou spojeno, je právě ve smlouvách uvedené.

Přidat komentář