Americká hypotéka.

Americká hypotéka

Americká hypotéka.

Americká hypotéka je neúčelová hypotéka. Je to hypotéka, u které nemusíte doložit účel, za kterým jste peníze z hypotéky využili.

U banky můžete získat buďto klasickou účelovou hypotéku, kdy účelem musí být v tomto případě vždy nemovitost a to nejčastěji její koupě, nebo rekonstrukce. Účel poté dokládáte buďto doložením faktur, které potvrdí onu rekonstrukci, nebo je poslán certifikovaný odhadce banky, který potvrdí proběhlou rekonstrukci za peníze z hypotéky. Počítejte však poměrně výrazným rozdílem mezi úrokovou sazbou účelové bankovní hypotéky a americké (neúčelové) bankovní hypotéky. U účelové bankovní hypotéky začínají úrokové sazby přibližně na 2% ročně, kdežto u americké bankovní hypotéky se těžko dostanete pod 6 % ročně.

Pokud si chcete zažádat o hypotéku u banky a peníze z ní chcete využit za jiným účelem (konsolidace půjček, koupě automobilu, investice do podnikání, dovolená…) než je investice do nemovitosti, Americká bankovní hypotéka je právě pro Vás.

Nicméně existuje jak bankovní, tak tak také nebankovní americká hypotéka. Rozdíl je v tom, že u bankovní americké hypotéky musí mít žadatel v pořádku bankovní registry a navíc jeho doložitelný příjem musí odpovídat požadované výši Americké hypotéky. Naopak nebankovní americkou hypotéku můžete získat nejenom bez doložení účelu využití, ale taky bez doložení příjmu a bez nahlížení do registru dlužníků. U nebankovní americké hypotéky je však potřeba počítat například vyšší roční úrokovou sazbou.

TIP:

Pokud nemáte vážný záznam v bankovním registru, dokážeme Vám sjednat bankovní účelovou hypotéku, u které můžete 30 % využít neúčelově a 70 % účelově na nemovitosti a přitom získat velice zajímavou účelovou úrokovou sazbu.

Přidat komentář